Urządzenia i Akcesoria
Winterapfel im Glas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Gläser
Składniki
-
Rum (opcjonalnie)20 g
-
Rosinen (opcjonalnie)30 g
-
Äpfel geschält, entkernt, in Stücken (4 cm)650 g
-
Mandelstifte1 - 2 EL
-
Zitronensaft, frisch gepresst40 g
-
Zucker40 g
-
Zimt, gemahlen½ - 1 TL
-
Nelken, gemahlen1 Msp.
-
Piment, gemahlen1 Msp.
-
Vanille, gemahlen1 Msp.
-
Kardamom, gemahlen1 Msp.
-
Wasser800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
2 g
Kalorie
818 kJ /
195 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 min
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 godz. 5 min
Karotten-Apfel-Marmelade "Hasenfrühstück"
1 godz. 10 min
Kirschenkompott
1 godz. 35 min
Stachelbeerchutney mit Berberitzen
55 min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 min
Zitronensalzpaste
10 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)
6 godz. 20 min
Apfel-Zwiebel-Schmalz
45 min
Quittenmus
1 godz. 45 min
Weihnachtsmarmelade
50 min