
Urządzenia i Akcesoria
Winterapfel im Glas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Gläser
Składniki
-
Rum (opcjonalnie)20 g
-
Rosinen (opcjonalnie)30 g
-
Äpfel geschält, entkernt, in Stücken (4 cm)650 g
-
Mandelstifte1 - 2 EL
-
Zitronensaft, frisch gepresst40 g
-
Zucker40 g
-
Zimt, gemahlen½ - 1 TL
-
Nelken, gemahlen1 Msp.
-
Piment, gemahlen1 Msp.
-
Vanille, gemahlen1 Msp.
-
Kardamom, gemahlen1 Msp.
-
Wasser800 g
Wartości odżywcze na 1 Glas
Kalorie
195 kcal /
818 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
5 g