Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Marillen, getrocknet, entsteint, halbiert
- 20 g frischer Ingwer, geschält, in Scheiben
- 5 - 6 Knoblauchzehen, halbiert
- 300 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 1000 g Wasser
- 150 g Zucker
- 1 TL Senfkörner, gelb
- 1 TL Thymian, getrocknet
-
1
EL Berberitzen, getrocknet
lub 1 EL Cranberrys, getrocknet - 1 ½ TL Salz, unjodiert
-
¼
TL Zimt, gemahlen
lub ¼ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" (siehe Tipp) - 750 g Hokkaidokürbisfleisch, geschält (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 604 kJ / 145 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Traubengelee
1h
Birnen-Rosmarin-Senf
50 Min
Apfel-Zwiebel-Marmelade mit Speck
1 Std. 15 Min
Erdbeer-Balsamico-Marmelade
55 Min
Kürbisketchup
2 Std. 5 Min
Süßer Marillensenf
55 Min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 Min
Fruchtiger Pfirsichessig
1h
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 godz. 25 min
Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)
6 Std. 20 Min
Birnenkompott mit Safran
3 godz.
Quittenmus
1h 45min