Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)

Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)

4.6 47 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
9 Flaschen

Składniki

  • schwarze Johannisbeeren abgerebelt
    1000 g
  • Vollrohrzucker
    350 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    20 g
  • Rotwein (z. B. Zweigelt)
    250 g
  • Wodka 40 % Alkohol
    600 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Flasche

Białko 1 g
Kalorie 1400 kJ / 334 kcal
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...