Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g schwarze Johannisbeeren, abgerebelt
- 350 g Vollrohrzucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 250 g Rotwein (z. B. Zweigelt)
- 600 g Wodka, 40 % Alkohol
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1400 kJ / 334 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Heidelbeermarmelade
55min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 Std.
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1 Std.
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2 godz. 30 min
Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)
6 Std. 20 Min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min
Brombeer-Vanille-Sirup
2 Std. 15 Min
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 Min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 Std.
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 Min