Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Geflügelhackfleisch
- 200 g fetter Speck, gewolft (siehe Tipp)
- 130 g Eiswürfel
- ½ TL Backpulver
- 1 geh. TL Pökelsalz
- 1 geh. TL Senf
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Muskat
- ¾ TL Knoblauch, granuliert
- ½ TL Pfeffer
- 1000 g Wasser, heiß, und etwas mehr zum Einweichen
- 2 Kunstdärme (à Ø 60 mm, Länge 30 cm)
- 150 g Champignons aus der Dose, in Würfeln (5 mm)
- Salz, zum Salzen der Champignonwürfel
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3671 kJ / 877 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 93 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackfleisch
35 min
Nudelteig
1 Std.
Tomaten-Ketchup
40 min
Lyoner
12h
Geflügelfond
1 Std.
Weißwurst aus dem Glas
1 Std. 20 Min
Kalbsleberwurst im Glas
5h 40min
Leberkäse Pizza Style
2h 40min
Geflügelbratwurst
3h 30min
Gewürzpaste für Fleischbrühe
45min
Klassische Bratwurst
3h 30min
Geflügelleberwurst
6 godz. 40 min