Kalbsleberwurst im Glas

Kalbsleberwurst im Glas

4.5 28 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
10 Gläser

Składniki

  • Wasser
    1000 g
Brühe und Fleisch
  • Möhren in Stücken (3 cm )
    120 g
  • Sellerie in Stücken (3 cm)
    160 g
  • Porree in Stücken (3 cm)
    120 g
  • Wasser
    1000 g
  • Schweinebauch, ohne Schwarte
    850 g
  • frisches Lorbeerblatt mehrfach eingeschnitten
    1
  • Gewürznelken
    3
  • Pimentkörner
    3
  • Salz
    10 g
  • Schweinefleisch, mager, sehnenfrei (z.B. Nuss)
    250 g
  • Kalbsleber geputzt
    400 g
Fertigstellung
  • schwarze Pfefferkörner
    2 TL
  • Majoran, getrocknet
    3 TL
  • Muskatblüte (Macis) teelöffelgroß
    1
  • Kardamomkapseln ausgelöste Kerne
    5
  • Korianderkörner
    1 TL
  • Kümmel, ganz
    ½ TL
  • Chiliflocken
    ½ TL
  • Salz
    15 g
  • Schalotten halbiert
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Glas

Białko 23 g
Kalorie 1798 kJ / 429 kcal
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...