![Kalbsleberwurst im Glas Kalbsleberwurst im Glas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6F8C70D8-1840-441A-BCE6-1E43F90F6FEE/Derivates/c8a40887-ed7d-4e4d-bfde-cbef3999c0d8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
Brühe und Fleisch
- 120 g Möhren, in Stücken (3 cm )
- 160 g Sellerie, in Stücken (3 cm)
- 120 g Porree, in Stücken (3 cm)
- 1000 g Wasser
- 850 g Schweinebauch, ohne Schwarte
- 1 frisches Lorbeerblatt, mehrfach eingeschnitten
- 3 Gewürznelken
- 3 Pimentkörner
- 10 g Salz
- 250 g Schweinefleisch, mager, sehnenfrei (z.B. Nuss)
- 400 g Kalbsleber, geputzt
Fertigstellung
- 2 TL schwarze Pfefferkörner
- 3 TL Majoran, getrocknet
- 1 Muskatblüte (Macis), teelöffelgroß
- 5 Kardamomkapseln, ausgelöste Kerne
- 1 TL Korianderkörner
- ½ TL Kümmel, ganz
- ½ TL Chiliflocken
- 15 g Salz
- 100 g Schalotten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1798 kJ / 429 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
45min
Senf, mittelscharf
25 min
Geflügelaufschnitt
12h
Weißwurst aus dem Glas
1h 20 min
Weißwurstsenf
15min
Paprika-Fleischkäse aus dem Ofen
3hod. 30min
Lyoner
12h
Fischgewürz
72u.
Gewürzpaste für Hühnerbrühe
45min
Geflügelleberwurst
6h 40 min
Gewürzpaste für Fleischbrühe
45min
Scharfer Senf
30 Min