Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
Brühe und Fleisch
- 120 g Möhren, in Stücken (3 cm )
- 160 g Sellerie, in Stücken (3 cm)
- 120 g Porree, in Stücken (3 cm)
- 1000 g Wasser
- 850 g Schweinebauch, ohne Schwarte
- 1 frisches Lorbeerblatt, mehrfach eingeschnitten
- 3 Gewürznelken
- 3 Pimentkörner
- 10 g Salz
- 250 g Schweinefleisch, mager, sehnenfrei (z.B. Nuss)
- 400 g Kalbsleber, geputzt
Fertigstellung
- 2 TL schwarze Pfefferkörner
- 3 TL Majoran, getrocknet
- 1 Muskatblüte (Macis), teelöffelgroß
- 5 Kardamomkapseln, ausgelöste Kerne
- 1 TL Korianderkörner
- ½ TL Kümmel, ganz
- ½ TL Chiliflocken
- 15 g Salz
- 100 g Schalotten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1798 kJ / 429 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gewürzpaste für Fleischbrühe
45 Min
Marillen-Paradeiser-Ketchup
505h 10min
Gewürzpaste für Hühnerbrühe
45 Min
Leberkäse Pizza Style
2h 40min
Nasi Goreng-Gewürz
5min
Geflügelaufschnitt
12h
Weißwurst aus dem Glas
1小时 20 分钟
Geflügelfond
1 Std.
Geflügelleberwurst
6 Std. 40 Min
Jerk-Gewürz
5min
Tandori-Gewürz
5min
Wildgewürz-Mischung
10min