
Urządzenia i Akcesoria
Lammbratwurst
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 Stück
Składniki
-
Lammhackfleisch300 g
-
fetter Speck gewolft (siehe Tipp)200 g
-
Schweinedarm (1,5 m lang)1 Stück
-
Wasser und etwas mehr zum Einweichen500 g
-
Eiswürfel130 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 geh. TL
-
Senf1 geh. TL
-
Knoblauch, granuliert¾ TL
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Muskat½ TL
-
Thymian abgezupft1 Zweig
-
Rosmarin abgezupft1 Zweig
-
Pfeffer½ TL
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
385 kcal /
1611 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
39 g
Węglowodany
0 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Tolle Wurst!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy