Urządzenia i Akcesoria
Lammbratwurst
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 Stück
Składniki
-
Lammhackfleisch300 g
-
fetter Speck gewolft (siehe Tipp)200 g
-
Schweinedarm (1,5 m lang)1 Stück
-
Wasser und etwas mehr zum Einweichen500 g
-
Eiswürfel130 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 geh. TL
-
Senf1 geh. TL
-
Knoblauch, granuliert¾ TL
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Muskat½ TL
-
Thymian abgezupft1 Zweig
-
Rosmarin abgezupft1 Zweig
-
Pfeffer½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1611 kJ /
385 kcal
Tłuszcz
39 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tolle Wurst!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Coronel (Oberst)
10min
Hähnchen-Spargel-Tartelettes
1h 35min
Partywürstchen
1h 10min
Lyoner
12h
Barbecue-Sauce
2h
Gegrillte Schweinespieße
7h 10min
Zitronen-Dessert mit Baiser
50min
Focaccia mit Käse-Oliven-Creme
2h 10min
Eggs Benedict
30min
Bananenauflauf mit Mango und Karamelleis
25h
Ravioli mit Hackfleisch
1h
Sauce Hollandaise mit Varianten
10min