Lammbratwurst

Lammbratwurst

3.8 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 Stück

Składniki

  • Lammhackfleisch
    300 g
  • fetter Speck gewolft (siehe Tipp)
    200 g
  • Schweinedarm (1,5 m lang)
    1 Stück
  • Wasser und etwas mehr zum Einweichen
    500 g
  • Eiswürfel
    130 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Salz
    1 geh. TL
  • Senf
    1 geh. TL
  • Knoblauch, granuliert
    ¾ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Muskat
    ½ TL
  • Thymian abgezupft
    1 Zweig
  • Rosmarin abgezupft
    1 Zweig
  • Pfeffer
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 385 kcal / 1611 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 0 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...