Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Lammhackfleisch
- 200 g fetter Speck, gewolft (siehe Tipp)
- 1 Stück Schweinedarm (1,5 m lang)
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 130 g Eiswürfel
- ½ TL Backpulver
- 1 geh. TL Salz
- 1 geh. TL Senf
- ¾ TL Knoblauch, granuliert
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Muskat
- 1 Zweig Thymian, abgezupft
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gewürzpaste für Fischbrühe
40 min
Geflügelaufschnitt
12klst
Wildbratwurst
3 Std. 30 Min
Geflügelbratwurst
3 Std. 30 Min
Lachsbratwurst
3h 15min
Klassische Bratwurst
3 Std. 30 Min
Hackfleisch
35 min
Süß-scharfe Chilisauce
45 min
Zwiebelbaguettes
16 Std.
Ravioli mit Hackfleisch
1h
Ajvar
1h
Ajvar - Rote Paprikasauce
1hod. 15min