Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Schweinefleisch, mager, sehnenfrei (z.B. Schnitzel oder Lummerstück), in Würfeln (2-3 cm)
- 100 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Würfeln (2-3 cm)
- Butter zum Einfetten
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 15 g Pökelsalz (siehe Tipp)
- ¾ TL Pfeffer
- 2 TL gemischte Kräuter, getrocknet
- 1 TL Paprika edelsüß
- 3 Eier
- 50 g Mehl
- 10 g weiße Senfkörner
- 1500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 610 kJ / 146 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wacholdergulasch im Roggenbrötchen
2 godz. 40 min
Fleischkäse mit Röstzwiebeln
55min
Asiatische Reispfanne mit Sous-vide gegartem Schweinebauch
3 godz. 40 min
Suppenfleisch in Tomatensauce (番茄炖牛腩)
1 godz. 30 min
Tiroler Schinkenbrot
16 Std. 15 Min
Italienischer Hackbraten mit Basilikumcreme
1h 10min
Leberkäse Pizza Style
2 godz. 40 min
Schwalbennester (Ei im Fleischteig)
1h 10min
Krustenbraten mit Bohnen und Brotnocken
2h 55min
Fischfrikadellen mit Reis, Brokkoli und Curry-Ingwer-Sauce
1 Std.
Geflügelleberwurst
6 Std. 40 Min
Thüringer Klöße mit Rahmchampignons (Thüringen)
2 Std.