![Vegan hollandaise Vegan hollandaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00685C91-EC0D-43D9-9C55-63FB2165440D/Derivates/07731F89-8A14-445B-A697-C7D40BD310CC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g raw cashews
- 60 g filtered water
- 20 g lemon juice
- ½ tsp salt
- ½ tsp garlic powder
- ⅓ tsp ground turmeric
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 974.4 kJ / 232 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Chevre (Matthew Kenney) Metric
22h 5 min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 godz. 30 min
Celeriac parmigiana
1h 10min
Vegan mayonnaise
15 min
Vegan butter
8h 5min
Cashew sour cream
10 min
Cashew pouring cream
35min
Savoury cashew cream cheese
3h 10min
Plant-based béchamel sauce
10 min
Stretchy melty cheese
20min
Cashew cheddar cheese
3h 10min
Plant-based parmesan
5 min