Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g walnut oil (see Tips)
- 130 g orange juice (approx. 2-3 oranges)
- 1 orange, zest only, no white pith (1 x 3 cm piece)
- 30 g eschalots
- 20 g hot mustard
- ½ tsp curry powder
- ½ tsp salt
- 20 g fruit vinegar (e.g. apple, peach)
- Wartości odżywcze
- na 380 g
- Kalorie
- 8072.3 kJ / 1929.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 35.9 g
- Tłuszcz
- 201.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1389.5 mg
Alternatywne przepisy
Orange Campari marmalade
1h 35min
Summer fruits in mulled cider syrup
45 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Raspberry-infused vinegar
73h 10min
Spiced oranges and dates with yoghurt cream
30 min
Coffee and cocoa toasted cereal
50 min
Fennel, date and nut bread
1 godz. 15 min
Figs with spiced custard and nougat cream
40 min
Fig and walnut ice cream
8 Std. 40 Min
Honey crème caramels
25h 55min
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1 godz. 20 min
French dressing
5 Min