Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 60 g batatów, obranych, pokrojonych na kawałki
- 40 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 10 g oliwy z oliwek
-
200
g wody
lub 200 g bulionu drobiowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 268 kJ / 64 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25min
Kurczak z warzywami (dla dzieci)
30min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Purée z mięsa i szpinaku
40min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1h 35min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20min
Zupa krem z soczewicy (dla dzieci)
35min
Purée z warzyw i ryby
45min