Urządzenia i Akcesoria
Purée z warzyw i soczewicy (dla dzieci)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
60 g batatów obranych, pokrojonych na kawałki
-
40 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
10 g oliwy z oliwek
-
200 g bulionu drobiowego200 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
3 g
Kalorie
268 kJ /
64 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE PRZECIERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 min
Zupa krem z soczewicy (dla dzieci)
35 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35 min
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35 min
Kurczak z warzywami (dla dzieci)
30 min
Purée z pietruszki i jabłek (dla dzieci)
25 min
Purée z warzyw i ryby
45 min
Purée z warzyw i mięsa
50 min