Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de farine
- 200 g d'eau, tiède
- ½ cube de levure fraîche (20 g)
- 20 g huile d'olive, et un peu pour huiler
- 1 ¼ c. à café de sel
- 250 g de lardons
- 300 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
- 200 g de crème, 30% m.g. min.
- ¼ c. à café de poivre noir, moulu
- 2 - 3 d'oignons, en rondelles
- 1 bouquet de mélange d'herbes aromatiques, fraîches, selon les goûts (ex. ciboulette, persil)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1504 kJ / 360 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55min
Rösti bernois
40min
Assortiment de truffes au chocolat
45min
Assiette bernoise
1 Std. 15 Min
Gâteau du Vully
2j 30 menit
Caramels à la crème
2h
Sauce à salade à la française
20min
Pain aux tomates et basilic
1 godz. 45 min
Moutarde de Bénichon
40min
Pain paysan
3 Std.
Gâteau à la crème
45min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min