Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di farina di mais tipo fioretto
- 200 g di farina tipo 0
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo (da circa 60 g)
- 50 g di grappa
- 100 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- farina tipo 0 q.b.
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1 Std. 35 Min
Pan meino (Pan de mej)
50 dk
Torta di mais
1sa
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7sa
Biscotti di mais
40 Min
Fregolotta al radicchio
1 Std. 50 Min
Torta Donizetti
1sa
Pane dolce alla frutta
2h 55 min
Pane dolce con frutta secca
2 Std.
Biscotti zaeti
55min
Biscotti croccanti di riso
1sa 15 dk