![Zaleti Zaleti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3128B169-EA9D-4094-809D-0C5B0E713128/Derivates/8258b33e-78d9-4d42-9c0e-880f47f1a11d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di farina di mais tipo fioretto
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo (da circa 60 g)
- 50 g di grappa
- 100 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti di farro con sciroppo d'agave e yogurt
1hod.
Biscotti di mais
40min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7h
Pinza
50min
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1hod. 35min
Torta russa di Verona
2 Std.
Strudel di mele
1hod. 35min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4 Std. 20 Min
Biscotti zaeti
55min
Biscotti croccanti alle mandorle
1hod. 15min
Pan meino (Pan de mej)
50min
Composta di mele e uvetta alla cannella (senza zuccheri aggiunti)
1 godz. 20 min