Wersje kompatybilne
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di tranci di salmone fresco con la pelle (4 tranci da 150 g circa cad.)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di pimento
- 2 zucchine medie
- 80 g di sakè dolce (o mirin)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 120 g di vino bianco frizzante (Prosecco o Franciacorta)
- 6 tuorli d'uovo
- 60 g di burro morbido, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2527 kJ / 604 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 49.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scampetti con maionese alla senape
30 Min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1sa 30 dk
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2 Std. 25 Min
Semifreddo al tè verde
5h
Semifreddo al caramello salato
11 Std.
Paté ai due salmoni
1sa
Mousse di baccalà
45 dk
Fonduta con tartufo bianco
2 Std. 20 Min
Pesche al forno ricoperte di meringa
45 dk
Maionese al curry
15 Min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 Min