Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)

Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 600 g di tranci di salmone fresco con la pelle (4 tranci da 150 g circa cad.)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di pimento
  • 2 zucchine medie
  • 80 g di sakè dolce (o mirin)
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 1 rametto di maggiorana fresca le foglioline lavate e asciugate
  • 120 g di vino bianco frizzante (Prosecco o Franciacorta)
  • 6 tuorli d'uovo
  • 60 g di burro morbido, a pezzi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 604 kcal / 2527 kJ
Białko 33.3 g
Tłuszcz 49.4 g
Węglowodany 1.4 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...