Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di zucchero di canna
- 1 limone, solo la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di farina di mais
- 100 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 150 g di uvetta, ammollata nel rum e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 343 kJ / 82 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1h 35min
Brutti ma buoni di Gavirate
1h 55min
Pan meino (Pan de mej)
50 Min
Biscotti integrali alle mandorle
35 Min
Torta di mais
1 Std.
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4 godz. 20 min
Biscotti di riso
45 Min
Biscotti di mais
40 Min
Fugassa veneta
4 Std.
Biscotti alle nocciole
40 Min
Biscotti ai semi
30 Min
Zaleti
1 Std.