![Biscotti zaeti Biscotti zaeti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AA4653F8-A707-42EB-A1E9-F46E4ED8909E/Derivates/8D356422-1A6E-4A11-BD01-EE334468D8FA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di zucchero di canna
- 1 limone, solo la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 150 g di farina di mais
- 100 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 150 g di uvetta, ammollata nel rum e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 343 kJ / 82 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fugassa veneta
4小时
Biscotti integrali arancia e limone
1 godz. 30 min
Biscotti di mais
40 min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7h
Biscotti alla nocciola
2 Std.
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1h 35min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4 Std. 20 Min
Zaleti
1 godz.
Biscottini alle mele (di Erica Liverani)
1 godz. 30 min
Biscottini alle mandorle
35 min
Biscottini all'arancia e muesli
1 godz.
Biscotti cioccolato e nocciole
35 min