![Gelato al Parmigiano reggiano Gelato al Parmigiano reggiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8A9FDE87-AC6A-4D14-A16B-43AB2FD29388/Derivates/4d1e1bf6-c41d-4914-b504-c23acb38765d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al Parmigiano reggiano
- 300 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 -3 cm)
- 100 g di latte intero
- 400 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
Terminare la preparazione
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1453.9 kJ / 347.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Blinis con prosciutto di Praga
1h
Blinis alla curcuma con pesce spada
1h
Biscottini sandwich salati
1h 30min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4 Std. 50 Min
Gelato ai pomodorini con pesto di basilico
3h 30min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Shortbread salati
1h
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10h 30min
Composta di cipolle rosse
2h
Mousse di salmone su tartine di segale
15min