Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al Parmigiano reggiano
- 300 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 -3 cm)
- 100 g di latte intero
- 400 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
Terminare la preparazione
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1453.9 kJ / 347.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrina ai due colori
1小时 20 分钟
Aperitivo al mirtillo e canapè di gamberi
5 Std.
Pesto al formaggio con anacardi, pomodori secchi e finocchietto selvatico
10min
Canapè di cetrioli con mousse di tonno
10min
Nel giardino zen
1 Std. 30 Min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20 Min
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10h 20min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20 Min
Gelato al caramello salato
8h 25min
Involtini di manzo con salsa ai frutti rossi (per 2 persone)
30 Min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10 godz. 30 min
Burro alle acciughe
4 godz. 20 min