Urządzenia i Akcesoria
Hefezopf "Take five"
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
25 Scheiben
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Milch300 g
-
Hefe (20 g), zerkrümelt½ Würfel
-
Zucker80 g
-
Weizenmehl Type 550550 g
-
Kardamom, gemahlen1 TL
-
Salz1 TL
-
Ei verquirlt1
-
Hagelzucker20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
503 kJ /
120 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2020
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hefezopf
2 godz. 20 min
Lamm aus süßem Hefeteig
1 godz. 30 min
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Hefezopf
2 godz. 30 min
Hefezopf
3 godz.
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Wirsing-Dinnete
2 godz.
Dinnete
2 godz.
Streuselzopf
1 godz. 30 min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 godz. 15 min
Schwäbische Flachswickel
45 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.