![Hefezopf "Take five" Hefezopf "Take five"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E1901EA3-E034-4F0C-85FD-27D7962959D0/Derivates/c9463419-510a-495a-b120-4411ce7c44f1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g), zerkrümelt
- 80 g Zucker
- 550 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- 1 TL Salz
- 1 Ei, verquirlt
- 20 g Hagelzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 503 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hefezopf
2h 20 min
Hefezopf
2h 30 min
Hefezopf
3klst
Nuss-Striezel
1h 30 min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2h 15 min
Nuss-Striezel
1h 30 min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2h
Apfel-Hefe-Schnecken
2u. 40min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1h 55 min
Streusel
5 Min