Zitronenkuchen

Zitronenkuchen

3.9 365 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke

Składniki

  • Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
    300 g
  • Butter weich, in Stücken und mehr zum Einfetten
    220 g
  • Zucker
    200 g
  • Salz
    1 Prise
  • Eier (Kl. M)
    5
  • Speisestärke
    60 g
  • Weinstein-Backpulver
    3 TL
  • Crème fraîche
    100 g
  • Zitronen Bio, davon die Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
    2
  • Puderzucker davon 10 g zum Bestäuben
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 409.7 kcal / 1714.2 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 53.8 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 54.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...