Urządzenia i Akcesoria
Zitronenkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben300 g
-
Butter weich, in Stücken und mehr zum Einfetten220 g
-
Zucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Eier (Kl. M)5
-
Speisestärke60 g
-
Weinstein-Backpulver3 TL
-
Crème fraîche100 g
-
Zitronen Bio, davon die Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst2
-
Puderzucker davon 10 g zum Bestäuben150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
54.9 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1714.2 kJ /
409.7 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
53.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zitronenkuchen
2 godz.
Vanillekipferl
2 godz.
Gigantischer Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Nuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 godz. 30 min
Klassischer Streuselkuchen
3 godz. 20 min
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Zimtschnecken
1 godz. 20 min
Marmor-Gugelhupf
3 godz.
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min
Käsekuchen
4 godz. 30 min
Klassischer Marmorkuchen
1 godz. 50 min