Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 5 Eier (Kl. M)
- 60 g Speisestärke
- 3 TL Weinstein-Backpulver
- 100 g Crème fraîche
- 2 Zitronen, Bio, davon die Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- 150 g Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1802 kJ / 430 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Zitronenkuchen
2h
Zitronen-Gugelhupf
1h 15min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3 Std.
Schmand-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Schoko-Schokokuchen
2 godz. 30 min
Gigantischer Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Rührkuchen
1h 10min
Weihnachtskuchen Linzer Art
2h 20min
Marmor-Gugelhupf
3 Std.
Käsekuchen
4h 30 min
Klassischer Marmorkuchen
1 Std. 50 Min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min