Urządzenia i Akcesoria
Zitronenkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben300 g
-
Butter weich, in Stücken und mehr zum Einfetten220 g
-
Zucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Eier (Kl. M)5
-
Speisestärke60 g
-
Weinstein-Backpulver3 TL
-
Crème fraîche100 g
-
Zitronen Bio, davon die Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst2
-
Puderzucker davon 10 g zum Bestäuben150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
54.9 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1714.2 kJ /
409.7 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
53.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klassischer Streuselkuchen
3h 20min
Käsekuchen
4h 30min
Kartoffelgratin XXL
1h 30min
Zimtschnecken
1h 20min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Gigantischer Apfelkuchen
1h 30min
Hefezopf
2h 30min
Schoko-Schokokuchen
2h 30min
Schmand-Apfel-Kuchen
1h 30min
Marmor-Gugelhupf
3h
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min