Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 100 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
- 1 Ei
-
150
g Butter, weich, in Stücken
lub 150 g Margarine, weich, in Stücken - 80 g Johannisbeer-Gelee (oder anderes rotes Fruchtgelee)
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 208 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Drip-Cake-Plätzchen
1h 10 min.
Linzer Plätzchen
4h
Nougatstangen
2h
Schokoplätzchen mit Kokoscreme
2h 40min
Nougatwölkchen
3h 20 min
Nougatknöpfe
2h 30min
Butterplätzchen mit Himbeerfüllung
2h
Kokosmakronen
50 min.
Haselnussmakronen
50 min.
Walnussgebäck
4h
Husarenkrapfen
1hod. 50min
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2h