Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 100 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
- 1 Ei
-
150
g Butter, weich, in Stücken
lub 150 g Margarine, weich, in Stücken - 80 g Johannisbeer-Gelee (oder anderes rotes Fruchtgelee)
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 208 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Nougatknöpfe
2h 30min
Nougatstangen
2 Std.
Walnussgebäck
4hod.
Vanille-Husarenkrapfen
5h
Schokoplätzchen mit Kokoscreme
2h 40min
Husarenkrapfen
1h 50min
Braunbär-Tatzen
40 Min
Drip-Cake-Plätzchen
1h 10min
Butterplätzchen mit Himbeerfüllung
2 Std.
Linzer Plätzchen
4hod.
Haselnussmakronen
50 Min
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2 Std.