Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Milch
- 100 g Zucker
- 40 g Butter
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl
- 2 Ei
- ½ TL Salz
- 2 Rosinen für die Augen
-
2
EL Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
lub 2 EL Mandelstifte, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1495 kJ / 357 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Hefezopf
2h 20min
Hefezopf
2 godz. 30 min
Hefezopf
3 Std.
Osterkränzchen
1 Std. 30 Min
Schoko-Karamell-Hörnchen
3 Std.
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 Std. 15 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Hefeknoten mit Käse und Schinken
2 godz. 30 min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 Std. 10 Min
Quark-Osterhasen
1h 10min
Hefe-Igel (süß)
1 Std. 50 Min
Hefezopf "Take five"
2h 20min