
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker z.B. von Dr. Oetker
-
150
g Butter weich, in Stücken
lub 150 g Margarine weich, in Stücken - 200 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 100 g Haselnüsse, gemahlen z.B. von Dr. Oetker
- 5 EL Johannisbeer-Gelee
- 5 EL Aprikosenkonfitüre samtig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 64 kcal / 271 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g