Lammfrikadellen mit Datteln und Feta

Lammfrikadellen mit Datteln und Feta

4.6 66 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Lammfleisch sehnenfrei, in Würfeln (3 cm), 30-60 Minuten angefroren, einzeln liegend
    500 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Zwiebeln halbiert
    70 g
  • Datteln, entsteint, getrocknet
    45 g
  • Mehl
    10 g
  • Eier
    2
  • Salz
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Paprika rosenscharf
    ¼ TL
  • Zimt
    1 Prise
  • Curry mild
    1 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ½ TL
  • Koriander, gemahlen
    ¼ TL
  • Feta in 12 Würfeln
    200 g
  • Öl zum Braten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 519 kcal / 2171 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...