Pikanter Thai-Nudelsalat mit Zupffleisch

Pikanter Thai-Nudelsalat mit Zupffleisch

3.7 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
8 Portionen

Składniki

  • Farfalle
    500 g
  • Wasser zum Garen der Nudeln
  • Salz zum Garen der Nudeln
  • rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt
    1
  • Koriander abgezupft
    5 Stängel
  • Limette unbehandelt
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Macadamianüsse, geröstet, gesalzen
    50 g
  • gelbe Thai-Currypaste
    1 gestr. TL
  • Fischsauce
    25 g
  • Ketjap Manis
    50 g
  • Sojasauce
    20 g
  • Sambal Oelek
    2 TL
  • Fleisch gegart, abgekühlt (z. B. Suppenfleisch oder Rinderbeinscheibe), in Stücken (siehe Tipp)
    400 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 1623 kJ / 388 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...