Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Farfalle
- Wasser zum Garen der Nudeln
- Salz zum Garen der Nudeln
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 5 Stängel Koriander, abgezupft
- 1 Limette, unbehandelt
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Macadamianüsse, geröstet, gesalzen
- 1 gestr. TL gelbe Thai-Currypaste
- 25 g Fischsauce
- 50 g Ketjap Manis
- 20 g Sojasauce
- 2 TL Sambal Oelek
- 400 g Fleisch, gegart, abgekühlt (z. B. Suppenfleisch oder Rinderbeinscheibe), in Stücken (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)
45 Min
Fleisch im gerösteten Reismantel (粉蒸肉)
1 Std. 30 Min
Glasnudeln mit Hackfleisch (蚂蚁上树)
35 Min
Teriyaki-Lachs mit feurigem Wirsing
45 Min
Asia Shells
25min
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1 Std.
Schweinefleisch in scharfer Sauce (回锅肉)
50 Min
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45 Min
Orientalisches Chili
30 Min
Vollkornspaghetti mit feuriger Erdnusssauce
35 Min
Schnelle Asianudeln
20 Min
Udon Blumenkohlcurry
30 Min