Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Scheiben Weizenknäckebrot, in Stücken
- 100 g Oliven, grün, entsteint
- 1 Knoblauchzehe
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 8 EL Olivenöl
- 30 g Butter, weich
- 2 ½ TL Salz
- 8 Prisen Pfeffer
- 500 g Wasser
- 750 g festkochende Kartoffeln, in Stücken
- 600 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut
- 300 g Cherry-Tomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3028 kJ / 722 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40min
Fisch-Piccata
1h
Steinbutt-Curry-Schiffchen mit Basmatireis (Indien)
50min
Fisch mit Bröselkruste
1h
Shrimps-Lachs-Spieße mit Spinat-Kartoffeln
1h 15min
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40min
Zander mit Spinat, Linguine und Beurre blanc
35 min
Lachs mit Mandelkruste und Spargel-Tagliatelle
35 min
Steinbuttfilet auf lauwarmem Rote-Bete-Apfel-Salat mit Kartoffelgröstel
1h
Lachsfilet mit Petersilienkruste und Dampfkartoffeln
40min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1h
Lachs mit Spinathaube auf Tomatensugo
45 min