![Quinoa and Vegetable Bowl with Tahini Dressing Quinoa and Vegetable Bowl with Tahini Dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/63de53c7-5b76-4e57-9f61-221df8ccfdd3/Derivates/a6cd85cf-dfc5-4870-b017-598557f7f72e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tahini Dressing
- 100 g plain yoghurt
- 80 g tahini
- 40 g extra virgin olive oil
- 35 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g water
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp toasted sesame seeds
-
2
Tbsp maple syrup
lub honey - 1 tsp ground cumin
- 2 pinches ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
Quinoa, Chickpeas and Vegetables
- 200 g quinoa, rinsed
- 400 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 8 pitted dates
- 200 g sweet potatoes, peeled, thinly sliced (3 mm)
- 200 g broccoli, cut in small florets
- 200 g cherry tomatoes, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1520 kJ / 360 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Amaranth and Chickpea Patties
1 godz. 30 min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20 Min
Supreme Plant Poke Bowl
1hod. 10min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2h 35min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Vegan Summer Rolls
35 min
Quinoa Salad
35 min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15 Min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45 Min
Quinoa Salmon Patties
1 godz. 20 min
Chickpea Pancakes
20 Min