Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g carrots, cut in pieces
- 4 garlic cloves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g fresh spinach leaves, blanched (see tip)
- 200 g fresh button mushrooms, sliced (2-3 mm)
- 600 g firm tofu, marinated, cut in 4 pieces
- 4 pinches fine sea salt
- 4 pinches ground black pepper
- 4 tsp lemon juice
- 4 tsp extra virgin olive oil
- 2 Tbsp soy sauce
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1232 kJ / 294.5 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 626.5 mg
Alternatywne przepisy
Scrambled Tofu
20 min
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1h 30 min
Tofu stew
30 min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15min
Lemongrass Tempeh
1h 15min
Spelt Salad with Burmese Tofu
9 Std. 10 Min
Hearty Soya Bean Soup
50min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 min
Stuffed vegetables
1h 5min
Quinoa Broth
35min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Miso Soup with Vegetables
30 min