Tort dacquoise
TM5 TM6

Tort dacquoise

4.8 (2.1K ocen)

Składniki

  • 70 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 90 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 280 g cukru
  • 40 g cukru trzcinowego
  • 6 białek (180-190 g)
  • 1 łyżeczka octu
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 150 g masy krówkowej
  • 400 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1532.1 kJ / 366.2 kcal
Białko
5.6 g
Węglowodany
42.1 g
Tłuszcz
20.9 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Błonnik
1.1 g
Sód
165 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy