Urządzenia i Akcesoria
Tort dacquoise
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych70 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek90 g
-
cukru280 g
-
cukru trzcinowego40 g
-
białek (180-190 g)6
-
octu1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki150 g
-
masy krówkowej150 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki400 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366.2 kcal /
1532.1 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
20.9 g
Węglowodany
42.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
165 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 godz. 15 min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 godz. 50 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 godz. 40 min
Sernik gianduia
11 godz.
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.