
Urządzenia i Akcesoria
Sernik crème brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
Spód
-
200 g ciastek maślanych połamanych na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
110 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 laska wanilii tylko nasiona
-
200 g mleka 3,2% tłuszczu
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
5 jajek
Skarmelizowany cukier
-
3 łyżki brązowego cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
298 kcal /
1249 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
20.4 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska