Urządzenia i Akcesoria
Sernik crème brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
Spód
-
200 g ciastek maślanych połamanych na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
110 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 laska wanilii tylko nasiona
-
200 g mleka 3,2% tłuszczu
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
5 jajek
Skarmelizowany cukier
-
3 łyżki brązowego cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.8 g
Kalorie
1249 kJ /
298 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Tort dacquoise
8 godz. 15 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik gianduia
11 godz.