Urządzenia i Akcesoria
Sernik crème brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
Spód
-
200 g ciastek maślanych połamanych na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
110 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 laska wanilii tylko nasiona
-
200 g mleka 3,2% tłuszczu
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
5 jajek
Skarmelizowany cukier
-
3 łyżki brązowego cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.8 g
Kalorie
1249 kJ /
298 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Limonkowy sernik na zimno
6 Std. 45 Min
Tarta cytrynowa z bezą
2 Std. 30 Min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 Std. 30 Min
Tarta z musem czekoladowym
12 Std. 50 Min
Sernik tiramisu
12 Std. 15 Min
Sernik truskawkowy na zimno
8 Std. 30 Min
Baskijski sernik pistacjowy
9 Std.
Sernik gianduia
11 Std.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 Std. 25 Min
Sernik nowojorski
7 Std. 50 Min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 Std.
Sernik baskijski
3 Std. 15 Min