Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 180 g herbatników w polewie czekoladowej, połamanych na kawałki
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g wiórków kokosowych
Masa serowa
- 220 g cukru
- 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 4 jajka
- 250 g mleczka kokosowego
- 40 g likieru kokosowego, np. Malibu® (opcjonalnie)
- 100 g wiórków kokosowych
- 30 g mąki pszennej
Polewa
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 100 g mleczka kokosowego
- 100 - 150 g batoników kokosowych w czekoladzie, np. Bounty®, pokrojonych na 5 mm kawałki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1589 kJ / 379 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3h
Przekładaniec na bogato
2sa 35 dk
Sernik bananowy
7hod. 55min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6h 45 min
Sernik gotowany
7h 40min
Sernik gianduia
11sa
Sernik z ciastkami Oreo®
9h 30min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8h
Sernikobrownie z malinami
6h 40min
Sernik crème brûlée
10 Std. 15 Min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6h 50 min