
Urządzenia i Akcesoria
Sernik kokosowo-czekoladowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
Spód
-
herbatników w polewie czekoladowej połamanych na kawałki180 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
wiórków kokosowych50 g
Masa serowa
-
cukru220 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki1000 g
-
jajka4
-
mleczka kokosowego250 g
-
likieru kokosowego (opcjonalnie) np. Malibu®40 g
-
wiórków kokosowych100 g
-
mąki pszennej30 g
Polewa
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
mleczka kokosowego100 g
-
batoników kokosowych w czekoladzie np. Bounty®, pokrojonych na 5 mm kawałki, do dekoracji100 - 150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
379 kcal /
1589 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
21.3 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Sernik gianduia
11 godz.
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 godz. 30 min
Sernik walentynkowy z borówkami
4 godz. 30 min