Urządzenia i Akcesoria
Sernik kokosowo-czekoladowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
Spód
-
180 g herbatników w polewie czekoladowej połamanych na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g wiórków kokosowych
Masa serowa
-
220 g cukru
-
1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
4 jajka
-
250 g mleczka kokosowego
-
40 g likieru kokosowego (opcjonalnie) np. Malibu®
-
100 g wiórków kokosowych
-
30 g mąki pszennej
Polewa
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g mleczka kokosowego
-
100 - 150 g batoników kokosowych w czekoladzie np. Bounty®, pokrojonych na 5 mm kawałki, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14 g
Kalorie
1589 kJ /
379 kcal
Tłuszcz
21.3 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik miętowy na spodzie brownie
10 godz. 15 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 godz. 30 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Sernik gianduia
11 godz.
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min