
Urządzenia i Akcesoria
Sernik kokosowo-czekoladowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
Spód
-
180 g herbatników w polewie czekoladowej połamanych na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g wiórków kokosowych
Masa serowa
-
220 g cukru
-
1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
4 jajka
-
250 g mleczka kokosowego
-
40 g likieru kokosowego (opcjonalnie) np. Malibu®
-
100 g wiórków kokosowych
-
30 g mąki pszennej
Polewa
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g mleczka kokosowego
-
100 - 150 g batoników kokosowych w czekoladzie np. Bounty®, pokrojonych na 5 mm kawałki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
379 kcal /
1589 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
21.3 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska