Sernik kokosowo-czekoladowy

Sernik kokosowo-czekoladowy

4.6 2.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 25 min
16 porcji

Składniki

Spód
  • 180 g herbatników w polewie czekoladowej połamanych na kawałki
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 50 g wiórków kokosowych
Masa serowa
  • 220 g cukru
  • 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 250 g mleczka kokosowego
  • 40 g likieru kokosowego (opcjonalnie) np. Malibu®
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 30 g mąki pszennej
Polewa
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 100 g mleczka kokosowego
  • 100 - 150 g batoników kokosowych w czekoladzie np. Bounty®, pokrojonych na 5 mm kawałki, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 379 kcal / 1589 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...