![Purple Cabbage with Pecan Salad Purple Cabbage with Pecan Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/64308B77-6778-4397-96DF-EA0D3A0FA915/Derivates/98A6C836-54BA-4DF2-82E1-8AEFD56EA9F1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz olive oil
- 2 oz chopped pecans
- ½ oz shallots, cut into pieces
- 1 tbsp water
- 1 tbsp apple cider vinegar
- 1 tbsp freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon, juiced)
- 1 tsp whole grain mustard
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 24 oz purple cabbage, cored, cut into pieces
- 2 oz watercress leaves, stems trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Apple Soup
30min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30min
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
20p
Apple Lime Vinaigrette
5 min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts
10p
Carrot, Miso and Ginger Dressing
5 min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10p
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15 min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 Min
Ginger Cabbage Slaw
15 min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20p
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts (TM5/6 Metric)
10p