Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ovos
- 3 dentes de alho
- 20 g coentros
- 100 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 1500 g água
- 1 pitada de sal
- Fatias de pão alentejano q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 954.6 kJ / 228.2 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 104.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30min
Tomatada de ovos
35min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50min
Sopa de segurelha
40min
Açorda de poejos
40min
Caldo de bacalhau
30min
Tomatada com ovos escalfados
55min
Sopa de beldroegas e tomate
50min
Caldo de coentros
1h 20 min
Creme de coentros
30min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min
Açorda de marisco
30min