Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bacalhau
- 200 g batata cortada em rodelas
- 200 g couve p/ caldo-verde
- 800 g bacalhau demolhado e desfiado
- 200 g broa de milho cortada em pedaços
- 5 folhas de hortelã
- 130 g azeite
- 800 g água
- 5 grãos de pimenta preta
- 1 folha de louro
- 1 fio de azeite
- 5 dentes de alho
Molho Béchamel
- 400 g leite
- 60 g farinha
- 30 g manteiga
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- 2 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1707 kJ / 408 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de bacalhau com camarão e espinafres
1ωρ. 10 λεπτ.
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1ωρ.
Bacalhau espiritual
50 λεπτ.
Bacalhau no forno com esparregado de brócolos
1 Std. 35 Min
Bacalhau gratinado com couve
1 Std. 35 Min
Farófias com creme de limão
40 Min
Bacalhau de Natal
1h 15min
Bacalhau à abade de Priscos
50 λεπτ.
Arroz Árabe
35min
Bacalhau com grão e broa
45min
Bacalhau de forno
1ωρ.
Bacalhau com espinafres e cenoura
50 λεπτ.