Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de caju
- 100 g caju
- 1 pitada de sal
- 100 g água, mais q.b. p/ hidratar
Creme
- 2 dentes de alho
- 300 g alho-francês
- 35 g azeite
- 200 g agrião cortado em pedaços
- 80 g rúcula
- 30 g salsa cortada em pedaços
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 limão (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 786.1 kJ / 187.9 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 452 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30min
Creme de feijão-branco com espinafres
30min
Creme de agrião e ervilhas
45min
Creme de feijão branco e cogumelos
1h 15min
Creme de alface com camarão
50min
Mousse de avelã
2h 15 min.
Creme de canónigos
25min
Creme de aipo e maçã
30min
Sopa de tomate com grão, lentilhas e coentros
40min
Sopa de feijão branco e nabiças
50min
Creme de espinafres
40min
Aveludado de agrião
35min