Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dentes de alho
- 30 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 40 g chouriço s/ pele
- 50 g alcaparras
- 50 g molho de soja
- 2 pés de manjericão, só as folhas
- 130 g queijo-creme
- 20 cogumelos frescos inteiros, s/ o pé (400 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 205 kJ / 49 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Bruschetta de espargos e ovos quentes
40 min
Vieiras gratinadas
25 Min
Tarte de chocolate e framboesa
2 Std. 45 Min
Cogumelos recheados com bacon e alheira e arroz de grelos
45min
Espargos panados com maionese de pimentos e queijo
45min
Cogumelos salteados
20 min
Espargos com presunto
45min
Tapa do mar
5 min
Patê de queijo, cogumelos e tomate
40 min
Alheira com brócolos e ovos de codorniz
40 min
Camarão afrodisíaco
20 min
Pão recheado com queijo e alho-francês
40 min