Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'aubergine
- 65 g d'huile d'olive
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- ½ gousse d'ail
- ½ petit piment rouge frais
- ½ c. à café de graines de cumin
- 1 c. à café de paprika
- 200 g de tomates, coupées en dés
- 1 c. à café de concentré de tomate
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ bouquet de persil frais, équeuté et haché
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 572.4 kJ / 139 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55 min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Harira
7h
Sardines à la marocaine
25 min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Chakchouka multicolore
35min
Zaalouk de chou-fleur
30 min
Soupe à la coriandre
50min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Chakchouka aux poivrons, tomates et œufs
1 Std. 10 Min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 Min