Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 500 g de carottes, coupées en rondelles
- 1 oignon blanc, coupé en deux
- 1 oignon rouge, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- le jus d'un citron jaune
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 5 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 1 c. à café de cumin en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 339.3 kJ / 81.5 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 29.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolognaise express
20 Min
Lentilles à la marocaine
50 Min
Carottes marinées à la menthe
25 Min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Tajine de poissons au curry
45min
Purée de pois cassés (bisarra)
45min
Chorba tunisienne
45min
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15 Min
Pains batbout marocains
1h
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50 Min