Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 500 g de carottes, coupées en rondelles
- 1 oignon blanc, coupé en deux
- 1 oignon rouge, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- le jus d'un citron jaune
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 5 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 1 c. à café de cumin en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 339.3 kJ / 81.5 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 29.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50min
Chorba tunisienne
45 min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Chakchouka multicolore
35min
Pains batbout marocains
1h
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Msemen
40 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Chakchouka aux poivrons, tomates et œufs
1 Std. 10 Min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 Min