Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat

Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat

4.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (Sushiqualität)
    400 g
  • Sonnenblumenöl
    100 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken (1-2 cm)
    40 g
  • Kapern, eingelegt
    1 EL
  • gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Minze, Basilikum, Koriander), Blättchen abgezupft
    4 EL
  • Ei (Größe M)
    1
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 - 2 Prisen
  • Salz
    1 TL
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Naturjoghurt (3,6% Fett)
    100 g
  • Senf
    1 TL
  • Spargel, grün in Stücken
    200 g
  • Vogerlsalat
    100 g
  • rosa Pfefferbeeren zerdrückt
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 1738 kJ / 416 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...