![Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c933776a-6baf-4c47-bfdb-41cdd1a4912b/Derivates/0fd682f7-2c15-4621-8070-e3814308f499.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Lachsfilets, frisch, ohne Haut (Sushiqualität)
- 100 g Sonnenblumenöl
- 40 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (1-2 cm)
- 1 EL Kapern, eingelegt
- 4 EL gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Minze, Basilikum, Koriander), Blättchen abgezupft
- 1 Ei (Größe M)
- 1 - 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Salz
- 2 TL Zitronensaft
- 100 g Naturjoghurt (3,6% Fett)
- 1 TL Senf
- 200 g Spargel, grün, in Stücken
- 100 g Vogerlsalat
- 1 TL rosa Pfefferbeeren, zerdrückt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1738 kJ / 416 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata verde - Grüne Gemüse Frittata
35min
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1j
Schollenfiletröllchen im Gemüsebett
1j
Lachstatar auf Avocadomus
15 min
Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme
20min
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1 Std. 5 Min
Spicy Polenta mit RUPP Cheddar Chili
30min
Parmesanschüsserl mit Räucherforelle und Vogelmiere
25 menit
Lachsforelle im Rucolabiskuit mit Karottengemüse
55 Min
Zandergulasch
45min
Crostini "Tricolore"
35min
Vitello tonnato sous-vide
4h 30min