Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Lachsfilets, frisch, ohne Haut (Sushiqualität)
- 100 g Sonnenblumenöl
- 40 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (1-2 cm)
- 1 EL Kapern, eingelegt
- 4 EL gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Minze, Basilikum, Koriander), Blättchen abgezupft
- 1 Ei (Größe M)
- 1 - 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Salz
- 2 TL Zitronensaft
- 100 g Naturjoghurt (3,6% Fett)
- 1 TL Senf
- 200 g Spargel, grün, in Stücken
- 100 g Vogerlsalat
- 1 TL rosa Pfefferbeeren, zerdrückt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1738 kJ / 416 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbiskernparfait
5h 45min
Chicorée mit Blauschimmelsauce
25min
Fenchel-Spargel-Salat mit weichem Camembert
30 Min
Spargel Bowl mit Lachs und Kräuteröl
1h 10min
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1 Std.
Paprika Tricolore im Glas
1h 10min
Panna Cotta
3h 40min
Fischfilet in cremiger Lauchsauce
45 Min
Saibling à la Saltimbocca mit Braterdäpfeln und Tomatensauce
1 Std.
Saiblingsfilets auf Krenrisotto und Frühlingsgemüse
1 Std.
Traunseer Räucherfischmus
3 Std. 30 Min
Lachstatar auf Avocadomus
15min