![Lachstatar mit Avocado und Ei Lachstatar mit Avocado und Ei](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52787766-df48-4264-bce8-b23ea08a0cd9/Derivates/cc4aac23-09e7-4572-8fc9-aace6bd96f08.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier (Größe M), kalt
- Wasser, zum Befüllen bis zur 1 l-Marke
- 2 Stängel Dill, frisch, Blättchen abgezupft
- 250 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in Stücken
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
-
5
g Olivenöl, mit Zitronengeschmack
lub 5 g Olivenöl - 1 TL rosa Pfefferbeeren
- ½ TL Salz
- 3 reife Avocados
- 30 g Sprossen, frisch, z. B. Radieschensprossen
- 6 Scheiben Toastbrot, getoastet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1678 kJ / 401 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 435 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry Bowl mit schwarzem Reis und Hühnerfilet
1 Std.
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5 Min
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1h 15min
Lachstatar auf Avocadomus
15 min
Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme
20 min
Apfelkren
40 min
Passion Mojito
10 min
Exotische Pannacotta mit Garnelen
5 Std. 50 Min
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2h 15min
Eier mit Kräutersauce und Osterhasenkeksen
50 Min
Vitello tonnato sous-vide
4 Std. 30 Min
Klassisches Beefsteak Tatar
30 min