Herzhafte Focaccia mit Kichererbsen

Herzhafte Focaccia mit Kichererbsen

4.7 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
18 Scheiben

Składniki

  • gekochte, weisse Kichererbsen, aus der Dose abgetropft
    240 g
    240 g Kichererbsen, gekocht, abgetropft
  • Wasser
    510 g
  • frische Hefe
    25 g
    1 Päckchen Trockenhefe
  • Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Weizenmehl
    900 g
  • durchwachsener Speck, geräuchert in Würfeln
    150 g
  • Salz nach Belieben
    1 TL
  • Rosmarin, frisch Nadeln gewaschen und getrocknet
    1 Zweigchen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 1234 kJ / 295 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...