Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
240
g gekochte, weisse Kichererbsen, aus der Dose, abgetropft
lub 240 g Kichererbsen, gekocht, abgetropft - 510 g Wasser
-
25
g frische Hefe
lub 1 Päckchen Trockenhefe - 150 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Einfetten
- 900 g Weizenmehl
- 150 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Würfeln
- 1 TL Salz, nach Belieben
- 1 Zweigchen Rosmarin, frisch, Nadeln gewaschen und getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbseneintopf mit Gemüse und Chorizo
45 Min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 Min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30 Min
Spaghettinester mit Linsenbällchen
1 Std. 5 Min
Veganer Bohnenburger
1 godz. 20 min
Minestrone mit Kichererbsen
40 Min
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Linsen-Moussaka
2 Std. 30 Min
Dinkel-Pizza
2 godz. 10 min
Käsemuffins mit Gemüse und Haselnüssen
45 Min
Haferflocken-Blechkuchen
1 godz. 40 min
Brot mit Gemüse-Topping
40 Min