![Herzhafte Focaccia mit Kichererbsen Herzhafte Focaccia mit Kichererbsen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/615528F3-D063-4486-9114-5846492ED7AC/Derivates/510283F9-DAD7-49A8-AEF8-524068791D59.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
240
g gekochte, weisse Kichererbsen, aus der Dose, abgetropft
lub 240 g Kichererbsen, gekocht, abgetropft - 510 g Wasser
-
25
g frische Hefe
lub 1 Päckchen Trockenhefe - 150 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Würfeln
- 900 g Weizenmehl
- 1 TL Salz, nach Belieben
- 1 Zweigchen Rosmarin, frisch, Nadeln gewaschen und getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knoblauch-Kartoffel-Tätschli
45min
Spaghettinester mit Linsenbällchen
1h 5 min
Lasagne verdi
1h 15 min
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1h 20 min
Guacamole
5 Min
Pizza-Muffins
50 Min
Baked Beans
20min
Gedämpftes Kartoffel-Omelette
1h 15 min
Veganer Bohnenburger
1h 20 min
Käsemuffins mit Gemüse und Haselnüssen
45min
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2h 30 min
Trenette mit Pesto
45min