Randen-Ricotta-Gnocchi

Randen-Ricotta-Gnocchi

2.7 17 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Gnocchi
  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Brot vom Vortag
    30 g
  • Wasser
    700 g
  • Kartoffeln, mehligkochend geschält und in Scheiben (1 cm)
    500 g
  • Mehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche
    300 g
  • Randen, gekocht in Scheiben (1-2 cm)
    200 g
  • Schafs-Ricotta in Stücken und abgetropft
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Zimt, gemahlen
    1 Prise
Sauce
  • Mehl
    20 g
  • Butter
    20 g
  • Milch
    300 g
  • Gorgonzola
    50 g
  • Salz
    ½ TL
  • Schnittlauch, frisch zerkleinert (1–2 mm) (optional)
    2 - 3 Halme

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 670 kcal / 2803 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 96 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...