Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 100 g Parmesan, in Stücken (2-3 cm)
- 30 g Brot, vom Vortag
- 700 g Wasser
- 500 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält und in Scheiben (1 cm)
- 300 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 200 g Randen, gekocht, in Scheiben (1-2 cm)
- 100 g Schafs-Ricotta, in Stücken und abgetropft
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Zimt, gemahlen
Sauce
- 20 g Mehl
- 20 g Butter
- 300 g Milch
- 50 g Gorgonzola
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Halme Schnittlauch, frisch, zerkleinert (1–2 mm) (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2803 kJ / 670 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli-Burger an Radieschen-Salsa
1 Std.
Artischocken alla Romana
50 Min
Mediterraner Rollgersten-Risotto
1 Std.
Sellerie-Karotten-Tätschli
20 Min
Bündner Capuns
35 Min
Pad Thai mit Poulet
20 Min
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40 Min
Focaccia mit Oliven
2h 20min
Spinatwähe
55min
Berner Rösti
40 Min
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45 Min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 Min