Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 250 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 200 g di acqua
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 80 g di gocce di cioccolato fondente
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parrozzo
1hod. 10min
Chiffon cake alla vaniglia
1 godz. 30 min
Chiffon cake alle fragole
1 godz. 30 min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 godz.
Chiffon cake cappuccino
1hod. 10min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1 godz. 30 min
Danubio dolce
3h 25min
Chiffon cake
4h
Chiffon cake ai frutti di bosco
1 godz. 30 min
Chiffon cake bicolore
1 godz. 30 min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1 godz. 30 min
Chiffon cake al limone
1 godz. 30 min