![Brioches Brioches](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3E69B4DA-9A82-47A1-A1F6-FB298E6EEBA4/Derivates/D9F56B01-B84F-4E35-AAA7-00052F869EA1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g di latte
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 15 g di lievito di birra disidratato - 1 cucchiaino colmo di miele
- 2 uova
- 90 g di zucchero
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 500 g di farina manitoba
- 10 g di sale
- zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1142 kJ / 273 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Brioches siciliane
3 Std. 15 Min
Cornetto gigante
6h
Treccine al kefir
7 Std. 30 Min
Baguette
4 godz.
Croissant
7 Std. 30 Min
Brioche morbide molisane
7 Std.
Baguette dolce
4 godz. 30 min
Bottoncini al latte semidolci
5 Std. 10 Min
Burger buns
4h 40min
Brioche col tuppo
3h 30 min
Panini dolci al latte
2h 40min
Brioche francese al burro
5 godz. 40 min