Chiffon cake alla vaniglia

Chiffon cake alla vaniglia

4.7 71 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 fette

Składniki

Torta
  • 6 uova
  • 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
  • 300 g di farina tipo 00
  • 300 g di zucchero
  • 2 stecche di vaniglia i semini
  • 1 pizzico di sale
  • 120 g di olio di semi di girasole
  • 170 g di acqua
  • 30 g di Rum bianco al cocco
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Copertura
  • 50 g di gelatina di albicocche
  • 40 g di meringhe

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 279 kcal / 1167 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 40.7 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...