Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 300 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 2 stecche di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 170 g di acqua
- 30 g di Rum bianco al cocco
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Copertura
- 50 g di gelatina di albicocche
- 40 g di meringhe
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babà analcolico alle fragole
3 Std. 30 Min
Chiffon cake alle fragole
1 Std. 30 Min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Chiffon cake cappuccino
1 Std. 10 Min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1 Std. 30 Min
Chiffon cake al té verde matcha
1 Std. 10 Min
Chiffon cake
4h
Chiffon cake ai frutti di bosco
1 Std. 30 Min
Chiffon cake bicolore
1 Std. 30 Min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1 Std. 30 Min
Chiffon cake al limone
1 Std. 30 Min
Chiffon cake al cioccolato
1 Std. 10 Min