Sbriciolata al cacao con crema al latte

Sbriciolata al cacao con crema al latte

3.5 151 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

Sbriciolata al cacao
  • di burro morbido a pezzi + q.b.
    100 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    260 g
  • di cacao amaro in polvere
    40 g
  • uovo
    1
  • di zucchero
    120 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
Crema al latte
  • di zucchero
    80 g
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di latte intero
    300 g
  • di amido di mais (maizena)
    25 g
  • di meringhe (opcjonalnie)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 393 kcal / 1644 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 57.5 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...