Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sbriciolata al cacao
- 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 260 g di farina tipo 00 + q.b.
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 1 uovo
- 120 g di zucchero
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema al latte
- 80 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 300 g di latte intero
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 20 g di meringhe (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta appassionata alle amarene
1sa 30 dk
Tartufini al cocco
2 Std. 10 Min
Colomba cioccocaffè
1 Std. 10 Min
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45 dk
Torta Nua
2 Std.
Sbriciolata di biscotti alla crema gianduia e mascarpone
7sa
Sbriciolata con crema di pistacchi
1sa 30 dk
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
1sa
Crostata morbida al cioccolato
2h 40min
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1sa
Sbriciolata alla ricotta e cioccolato (senza glutine)
1sa
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55min