Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Wasser, lauwarm
- 1 Würfel Hefe (40 g), zerbröselt
- 30 g brauner Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Salz
- 15 g Olivenöl
Gewürzöl und Fertigstellung
- 1 TL Fenchelsaat
- 60 g Olivenöl
- 2 Prisen Fleur de Sel
- 1 TL Kakao
- 1 TL Madras-Curry-Pulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 349 kJ / 83 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Nudelteig
1 Std.
Grissini
1 godz. 30 min
Focaccia mit Rosmarin
2 Std. 30 Min
Gefülltes Brot
1 Std. 20 Min
Pandoro
4 Std. 20 Min
Grissini mit Mohn oder Sesam
1h 35 min
Fougasse
14h 30min
Gnocchi di patate
1 godz. 30 min
Focaccia mit Gewürzöl
4h 15min
Focaccia mit Rosmarin
1 Std.
Ciabattabrötchen
1h 40min
Baguette Rustica
4 Std. 20 Min