Urządzenia i Akcesoria
Laugenecken
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
6 Stück
Składniki
-
Wasser davon 210 g kalt310 g
-
frische Hefe10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bemehlen400 g
-
Salz (7-9 g)1 ½ TL
-
Gerstenbackmalz (siehe Tipp)1 TL
-
Butter in Stücken100 g
-
Öl zum Einfetten
-
Natron1 TL
-
Sesam zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1610 kJ /
385 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Sandwichtoast
18 godz.
Toastbrot
16 godz.
Gerstenbackmalz
50 godz. 50 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Schweizer Rustico
25 godz. 20 min
Möhren-Körner-Brote
15 godz.
Milchbrötchen
4 godz.
Laugenbrötchen
2 godz.
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Brioche Burger Buns
3 godz.
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14 godz.