Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 310 g Wasser, davon 210 g kalt
- 10 g frische Hefe
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 ½ TL Salz (7-9 g)
- 1 TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
- 100 g Butter, in Stücken
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Natron
- Sesam zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1610 kJ / 385 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette
3h 45 min
Toastbrot
16 godz.
Frühstückskipferl
17 godz. 15 min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14h
Laugen Croissants
1h
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Möhren-Körner-Brote
15h
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Knusperspitze
5hod. 30min
Laugenbrötchen
2h