Laugenecken

Laugenecken

3.7 205 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
6 Stück

Składniki

  • Wasser davon 210 g kalt
    310 g
  • frische Hefe
    10 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bemehlen
    400 g
  • Salz (7-9 g)
    1 ½ TL
  • Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
    1 TL
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Öl zum Einfetten
  • Natron
    1 TL
  • Sesam zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 8 g
Kalorie 1610 kJ / 385 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...