Fischfilet mit Tomatengemüse

Fischfilet mit Tomatengemüse

4.7 406 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • weiße Fischfilets z.B. Seelachs oder Kabeljau, frisch oder TK, aufgetaut
    600 g
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Butter in 4 Flöckchen
    20 g
  • Möhren in Stücken
    300 g
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knollensellerie in Stücken
    100 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Tomatenmark
    45 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Honig
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Oregano
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 348 kcal / 1454 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...