Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de lentejas pardinas
- 1 morcilla de Burgos cortada en rodajas
- 1 diente de ajo
- 1 rama de perejil fresco (solo las hojas)
- 150 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 75 g de jamón serrano
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 800 - 850 g de agua
-
1
pastilla de caldo
lub 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2476 kJ / 592 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Błonnik
- 12.3 g
Alternatywne przepisy
Lentejas con oreja al vinagre balsámico
30min
Judía blanca de ayuno
9 godz. 15 min
Alitas de pollo con cebolleta al curry
35min
Lentejas con setas y morcilla
3h
Patatas a la riojana
40min
Arroz con ternasco y borraja
1h
Macarrones con tomate y chorizo
25min
Judías blancas con chorizo
40min
Judías blancas con confit de pato (Cassoulet au confit de canard)
1 Std. 10 Min
Arroz con tomate
30min
Arroz a lo pobre
40min
Arroz a la zamorana
45min