Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de lentejas pardinas
- 1 morcilla de Burgos cortada en rodajas
- 1 diente de ajo
- 1 rama de perejil fresco (solo las hojas)
- 150 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 75 g de jamón serrano
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 800 - 850 g de agua
-
1
pastilla de caldo
lub 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2476 kJ / 592 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Błonnik
- 12.3 g
Alternatywne przepisy
Judías blancas con chorizo
40min
Puré de patata y verduras
45min
Arroz a lo pobre
40min
Patatas a la riojana
40min
Macarrones con tomate y chorizo
25 Min
Salsa vizcaína
40min
Patatas rellenas con níscalos
1 Std. 25 Min
Lentejas con setas y morcilla
3u.
Lentejas con oreja al vinagre balsámico
30 Min
Patatas meneás salmantinas
40min
Rancho
1 Std.
Arroz a la zamorana
45min