Urządzenia i Akcesoria
Frühstückskipferl
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 17 godz. 15 min
11 Stück
Składniki
Poolish
-
Wasser kalt150 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten100 g
-
frische Hefe10 g
-
Zucker60 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten350 g
-
Butter kalt, in Stücken60 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
936 kJ /
224 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Toastbrot
16 godz.
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Dinkel-Honig-Ringe
17 godz. 40 min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Brioche Kipferl
2 godz. 10 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Milchbrötchen
4 godz.
Knusperspitze
5 godz. 30 min