Frühstückskipferl

Frühstückskipferl

4.2 77 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 17 godz. 15 min
11 Stück

Składniki

Poolish
  • Wasser kalt
    150 g
  • frische Hefe erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    150 g
Hauptteig
  • Öl zum Einfetten
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    100 g
  • frische Hefe
    10 g
  • Zucker
    60 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
    350 g
  • Butter kalt, in Stücken
    60 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 936 kJ / 224 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...