Urządzenia i Akcesoria
Frühstückskipferl
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 17 godz. 15 min
11 Stück
Składniki
Poolish
-
Wasser kalt150 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten100 g
-
frische Hefe10 g
-
Zucker60 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten350 g
-
Butter kalt, in Stücken60 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
936 kJ /
224 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Süße Knöpfe
2 godz. 45 min
Toastbrot
16 godz.
Dinkel-Honig-Ringe
17 godz. 40 min
Handsemmerl
10 godz. 55 min
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Brioche Kipferl
2 godz. 10 min
Milchbrötchen
4 godz.
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Portugiesische Croissants
1 godz. 50 min