Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser, kalt
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 100 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 60 g Zucker
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 936 kJ / 224 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Apfel-Weizensauerteig
48h 20 min
Toastbrot
16hod.
Kaisersemmeln
15sa 45 dk
Dinkel-Honig-Ringe
17h 40min
Dinkelsemmerl
14sa 30 dk
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Milchbrötchen
4sa
Mohnflesserl
14sa 30 dk
Baguettes parisiennes
15sa 30 dk
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Brioche Kipferl
2 godz. 10 min