Mandelecken (Nussecken)

Mandelecken (Nussecken)

4.7 76 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
72 Stück

Składniki

Teigboden
  • Zucker
    100 g
  • Weizenmehl, glatt
    350 g
  • Butter kalt, in Stücken
    200 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Mandeln
    450 g
  • Butter in Stücken
    180 g
  • Zucker
    150 g
  • Schlagobers
    40 g
  • Zimt, gemahlen
    ¼ TL
  • Marillenmarmelade falls gewünscht mit etwas Rum verrührt
    4 EL
  • dunkle Schokolade in Stücken
    200 g
  • Kokosfett (opcjonalnie)
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 121 kcal / 508 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...