Urządzenia i Akcesoria
Mandelecken (Nussecken)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
72 Stück
Składniki
Teigboden
-
Zucker100 g
-
Weizenmehl, glatt350 g
-
Butter kalt, in Stücken200 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Mandeln450 g
-
Butter in Stücken180 g
-
Zucker150 g
-
Schlagobers40 g
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Marillenmarmelade falls gewünscht mit etwas Rum verrührt4 EL
-
dunkle Schokolade in Stücken200 g
-
Kokosfett (opcjonalnie)1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
508 kJ /
121 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gedrehter Mandelkranz
2 godz. 20 min
Batzerlgugelhupf
2 godz. 50 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Apfelkuchen mit Weinteig
1 godz. 15 min
Getunkte Haferflockenkekse
2 godz. 10 min
Amarettini Schoko-Knusperli
3 godz.
Nussecken
4 godz.
Florentiner mit Mürbteig
1 godz. 20 min
Schoko-Nuss-Kugerl
30 min
Husarenkrapferl
1 godz.
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min