Eisalat mit Räucherforelle

Eisalat mit Räucherforelle

4.6 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Eier
    4
  • Wasser mehr zum kalt Abschrecken
    800 g
  • gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Dille, Kresse, Schnittlauch), Blättchen abgezupft
    3 - 5 EL
  • Räucherforellenfilets entgrätet, in Stücken
    150 g
    150 g Räucherlachs, entgrätet, in Stücken
  • Sauerrahm (siehe Variation)
    200 g
  • Salz
    ½ - ¾ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Senf
    ½ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 495 mg
Białko 19 g
Kalorie 1123 kJ / 268 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...